Werking

Op consultatie komen

De dokters kunnen je het best helpen in hun eigen consultatieruimte. Ze beschikken er niet alleen over uw volledige dossier, maar kunnen je bovendien beter onderzoeken, want alle noodzakelijke materiaal voor onderzoek en behandeling is binnen handbereik. Kom op raadpleging als het enigszins kan. Het is raadzaam om steeds je identiteitskaart bij te hebben (voor kinderen Kids-ID of ISI+ kaart)

Hoe een afspraak maken?

U kunt uw afspraak zelf maken via de website www.afspraken.be De site is uitermate handig ontworpen en met enkele muisklikken kun je zelf het moment van uw consultatie vastleggen. Wil je met 2 personen op consultatie komen, boek dan ook 2 afspraakmomenten, zoniet komen de dokters in tijdsnood.

Telefonisch een afspraak maken, kan ook. Het praktijknummer is voor beide artsen hetzelfde : 056/42.46.76. Kom je met meerdere personen naar één afspraak, meldt dit dan duidelijk vooraf.

Kom steeds tijdig naar je afspraak, anders laat je iedereen die na je komt, wachten.

Ben je verhinderd, laat het ons dan ook weten, dan kan iemand anders jouw plaats innemen.

Huisbezoeken

Huisbezoeken zijn bedoeld voor minder mobiele of zwaar zieke patiënten. Vraag een huisbezoek ook tijdig aan, bij voorkeur tussen 8 uur en 10 uur ’s morgens. Zo geef je de artsen de mogelijkheid om hun dag toch enigzins te plannen.

Vermeld bij uw aanvraag steeds:

  • Naam en voornaam van de patiënt
  • Het volledige adres
  • Bondige reden van de aanvraag

Attesten

Jouw arts mag enkel attesten schrijven die stroken met de waarheid. Maak het hem daarom niet moeilijk: vraag alleen wat redelijk, écht en verantwoord is.

Valse attesten zullen steeds geweigerd worden. Ze kunnen de artsen ook in een lastig parket brengen, want de Orde der Geneesheren kan een arts bestraffen voor het uitschrijven van een attest dat niet strookt met de werkelijkheid.

Voorschriften

Het schrijven van voorschriften maakt deel uit van een consultatie. We voorzien voldoende voorschriften tot de volgende geplande consultatie. Dit betekent dat we (behoudens uitzonderlijke situaties) geen voorschriften verstrekken in de gang, aan de voordeur of op straat.

Avondwerk

Zoals voor iedereen is ook levenskwaliteit voor de huisartsen van groot belang. We hebben een avondwachtdienst met de collega’s van groepspraktijk “De Arke” in Menen. Elke avond en nacht (van 19u tot 7u) is één van de artsen van wacht. Deze wachtdienst is er voor dringende problemen die nog een oplossing moeten kennen tijdens de avond of nacht. Het is niet de bedoeling dat U de dokter van wacht contacteert voor een voorschrift, een attest of een medisch probleem dat al dagen aansleept.

Betaling

U kan in de praktijk cash, via Payconic of met bankkaart betalen